Home / Elsäkerhetsprovning

Elsäkerhetsprovning

Vi på CLC Systems AB har mångårig erfarenhet av elsäkerhetsprovning. Vi erbjuder er allt från kompletta mätsystem till minsta tillbehör och vi erbjuder service samt kalibrering i vår verkstad eller på plats hos er.

På CLC Systems arbetar vi med eläkerhetsproving för både små och stora företag. När ni köper produkter av oss eller anlitar oss kan ni räkna med att vi förstår era specifika behov och önskemål redan från tidigt stadium av arbetsprocessen. Vi säljer instrument från de två världsledande tillverkarna SPS Electronic och Elabo. Utöver det så har vi tagit fram ett par egna produktserier specifikt för den svenska marknaden. CLC utför även service och kalibrering av instrumenten i vår egen verkstad eller på plats hos dig som kund. Nedan följer en kort beskrivning av vad vi kan erbjuda.

 

Jordledarprovare

10 till 30 AAC körs genom jordledaren. Det som mäts är spänningsfallet och strömmen för att kunna beräkna resistansen.

Isolationsprovare

Isolationsresistansen mäts mellan spänningsförande delar och jord/isolerade metalldelar med en provspänning på >500 VDC.

Högspänningsprovare

Finns som anpassade för både AC (växelström) och DC (likström). DC är vanligast idag, vilket gör det enklare att bygga personsäkra provplatser.

Funktionsprov

För att kontrollera säkerheten gör man ett funktionsprov för att se att det inte går mer ström än det ska genom produkten, vilket i så fall utgör en brandfara. I många fall är det lämpligt att samtidigt kontrollera hela funktionen hos provobjektet.

Kombinationsprovare

En kombination av minst två av de ovanstående proven sammanbyggt i samma instrument.

Vi erbjuder dessutom instrument för läckströmsmätning, spänningsprovare och stötprovare m.m. Kontakta oss för mer information om våra olika mätinstrument.

Mätsystem

Vi kan även leverera kompletta system för slutprovning. Baserat på både egna produkter samt produkter från externa leverantörer.

 

Top