Home / Vridmomentsmätning

Vridmomentsmätning

CLC Systems AB har 40 års erfarenhet av vridmomentsmätning. Vi har varit med och byggt upp vridmomentsmätutrustningar till bland annat kärnkraftverk och fordonsindustri.
Idag arbetar vi framförallt med mätförstärkare, vridmomentgivare samt tillbehör från Burster. Det gör oss till en partner att lita på.

Kalibrering

CLC SYSTEMS AB kommer under hösten 2016 att börja kalibrera Momentnycklar på plats hos kund. Till att börja med upp till 20 Nm.

Burster

Precision, kvalitet och mångsidighet kännetecknar mätinstrument från denna tyska tillverkare. 50 års erfarenhet gör att en stor erfarenhetsbas har arbetats ihop, vilket kombineras med nytänkande av anställda som ser till att hela tiden föra produkterna framåt. Den största delen av komponenterna i företagets mätinstrument tillverkas i den egna fabriken, vilket gör att det är enklare att övervaka kvaliteten. De få delar som tas in från underleverantörer godkänns endast efter noggrant genomgående tester.

Vridmomentsmätning innebär

Att mäta vridmoment inom en produktionskedja ger underlag för effektivitetsförbättringar, överbelastningsskydd och hjälper till att förebygga stilleståndskostnader. Mätningarna kan mer specifikt användas för kontinuerlig mätning av effektförbrukning, övervakning av vridmoment samt effektnivåer och för direkt visuell kontroll av förändringar i en motors inställningar.

Kontakta oss för mer information

Vi fokuserar på mätinstrument för provning i produktion men vi erbjuder även utrustning för labb och verkstad. CLC utför även service och kalibrering av instrumenten i vår egen verkstad eller på plats hos dig som kund. Vill du veta mer om de olika vridmomentgivare samt de mätförstärkare vi har i vårt sortiment är du välkommen att höra av dig till oss.

Top